Automatisch Instagram Posts Inplannen Met Creator Studio

Bjorn EngelsHandige tools, Marketing

Transcript

Hallo, mijn naam is Bjorn van het online marketingbureau Root Agency. Ik ga je vandaag tonen hoe je berichten kunt inplannen op Instagram die automatisch verschijnen. En dat met een gratis tool van Facebook zelf.

Als je wel vaker met een Instagramaccount bezig bent of veel berichten plaats zal je wel weten dat er in de Instagramapp zelf geen functie is om berichten in te plannen. Zoals dat op een Facebookpagina bijvoorbeeld wel kan.

Er zijn redelijk wat externe tools die dat tegen betaling mogelijk maken: Dat je een planning kan opmaken voor Instagram berichten die in de komende maand moeten verschijnen.

Maar daar zijn beperkingen in: berichten met één foto kunnen automatisch geplaatst worden. Berichten met meerdere foto’s, video’s, stories, … daarvoor moet je nog altijd de moment zelf je gsm pakken en manueel gaan posten

Daar heeft Facebook nu een eigen gratis oplossing voor ontwikkelt. Binnen de ‘Creator Studio’, wat een app is voor mensen die Facebookpagina’s beheren om eenvoudig foto’s en berichten te delen hebben ze nu een knop toegevoegd voor Instagram.

Hoe kom je op de Creator Studio? Ga naar https://business.facebook.com/creatorstudio of ga binnen je Facebookpagina naar ‘publicatietools’. Onder het kopje hulpmiddelen vind je daar ‘studio voor makers’ of ‘creator studio’.

De eerste keer dat je op de creator studio komt gaat die vragen om je Instagram account te koppelen. Heel eenvoudig even inloggen op Instagram en dan is je account gekoppeld aan de creator studio.

Wat zien we precies op het creator studio dashboard? Een overzicht van alle berichten die we de afgelopen dagen hebben geplaatst. Statistieken, die dezelfde insights weergeeft als in de Instagram app. Het is gebruiksvriendelijker om dit op de computer te bekijken. En we kunnen meerdere accounts linken.

Het interessante aan de Creator Studio app is dat we berichten kunnen inplannen die automatisch op onze Instagram account gaan verschijnen.

We kunnen zowel Instagram-overzicht berichten plaatsen en Instagram TV video’s, wat we even overslaan.

 

Als ik een bericht wil inplannen klik ik simpelweg op ‘Instagram overzicht’ onder de knop ‘Bericht Maken’. Dan vraagt de creator studio voor welke Instagramaccount ik het bericht wil inplannen.

 

We krijgen dan het overzicht zoals je het kent uit de app. We kunnen een bijschrift toevoegen, locatie, hashtags, vermeldingen en natuurlijk inhoud toevoegen. Die inhoud kunnen we zelf uploaden of foto’s of video’s selecteren die al op een Facebookpagina staan, zodat je ze niet opnieuw moet downloaden en uploaden. Elk bericht dat je ooit op je Facebookpagina hebt geplaatst kan je zo resharen.

 

Tijd om iets te uploaden!

 

Foto’s van hond Muffin, waar ik onlangs nog mee bezig was. Interessant om te weten is dat we meerdere foto’s tegelijk kunnen selecteren. Dat is al een groot voordeel van de Creator Studio ten opzichte van externe tools.

Bij externe tools kunnen we automatische berichten enkel inplannen als die maar 1 foto heeft. Dus geen berichten met meerdere foto’s of een video.

Ik ga voor het gemak 1 foto uploaden. Even de locatie toevoegen. De foto is genomen in Montenaken waar ik woon, dus die locatie tag ik even. Ik heb de foto geüpload, de locatie getagged. Nu nog de beschrijving toevoegen.

Heel handig is dat er een auto search functie is voor vermeldingen. Wanneer we een instagram handle plaatsen geeft de app suggesties welke profielen we kunnen taggen.

Hashtags toevoegen.

Je ziet dat er een counter is voor vermeldingen en hashtags. We kunnen 30 personen vermelden en 30 hashtags gebruiken. Deze tool geeft een goed overzicht hoeveel hashtags we nog over hebben en hoeveel mensen we nog kunnen vermelden.

Om aan 30 vermeldingen te geraken, moet je erg je best doen.Maar toch handig dat de functie erin zit!

We kunnen het bericht automatisch doordelen naar Facebook.

Rechtsonder hebben we de knop publiceren. Klik daar op het pijltje en kies ‘planning’. We kunnen ons bericht dus inplannen zodat het op een bepaald moment verschijnt.

Belangrijk om te weten: de meeste mensen kunnen slechts een week in de toekomst hun bericht inplannen.

Ik heb al accounts gezien die tot een maand in de toekomst kunnen inplannen. Maar bij mij en veel anderen lukt het maar tot een week in de toekomst.

 

Is dat bij jou anders? En heb je hier iets speciaals voor gedaan? Plaats dan zeker een reactie onder de video en breng ons even op de hoogte over hoe het werkt om verder dan een week in te kunnen plannen.

 

Ik plan mijn bericht even in voor morgen om 14u ’s middags.

Als ik nu rechtsboven filter op berichtstatus ‘gepland’ krijg ik een overzicht van berichten die klaarstaan om gepubliceerd te worden.

 

Superhandig! Creator studio is ook een gratis tool.

 

Voordelen ten opzichte van externe tools is dat we meerdere foto’s en video’s kunnen inplannen. Stories sharen gaat nog niet. Maar het is nog altijd een gigantische verbetering ten opzichte van reminders in je agenda en notificaties om manueel je bericht te posten.

 

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tool. Laat zeker een reactie achter onder de video als dit je geholpen heeft of als je nog met vragen zet.

 

Veel succes met het beheren van je Instagram account!