“Ik liep stage bij Root” – Gijs Ipers

Gijs IpersNieuws

Ik ben Gijs Ipers, leerling Toegepaste Beeldende Kunsten en de laatste twee weken liep ik stage bij Root. Voor twee weken gebruikte ik mijn artistiek talent als grafisch ontwerper voor dit bedrijf.  In deze beknopte blog zal ik mijn ervaringen opschrijven.

Root is een vrij jong bedrijf dus het is opmerkelijk hoe goed ze met een stagiair overweg kunnen. De werkomgeving is erg rustig door de kleine schaal van het bedrijf waardoor ik me goed kan focussen. Dat betekent echter niet dat er geen sfeer is of dat er nooit tijd is voor een conversatie met je collega’s.

De eerste dag bij Root wandelde ik vol enthousiasme de deur binnen. Bjorn, de online marketeer en webguru gaf me de briefing voor de opdracht waar ik het grootste deel van de week aan zou werken. Ik moest heel de branding maken voor een nieuwe startup, ‘My Digital Info’. Dit is helemaal mijn terrein daarom was ik heel blij met deze opdracht. De volgende week maakte ik het logo, het visitekaartje, het icoontje, de banner en de website voor dit bedrijf. Met regelmatig wat input van Jonas, de grafisch ontwerper van Root, heb ik heel goed werk geleverd. Dit was de eerste keer dat ik een website heb gemaakt en als de mensen van Root me niet zo goed geholpen hadden had ik nooit zo een goede website kunnen maken.

My-Digital-Info-Mockup-Webpage-1024x683 "Ik liep stage bij Root" - Gijs Ipers

Mijn volgende, wat kleinere opdracht was een kleine cartoon maken voor KBC. Ik kan goed tekenen maar ik heb nog nooit een cartoon gemaakt. Maar met wat doorzettingsvermogen was het gelukt om een vrij goede cartoon te maken.

Illustratie-voor-kbc-1-e1516970863421-1024x471 "Ik liep stage bij Root" - Gijs Ipers

Ik kan iedereen aanraden om een stage te lopen bij Root. Je leert veel bij en je krijgt de mogelijkheid om je talenten toe te passen in een werkomgeving. Als je grafisch ontwerp of marketing nodig hebt voor je bedrijf is Root je beste keuze.