Biotech Websites

Webdesign, webdevelopment, security en support voor biotech startups & gevestigde waarden binnen biotechnologie op de beurs

Biotech websites sinds het begin

Al sinds de oprichting van Root Agency in 2016 werken we voor verschillende biotech, pharma en medische bedrijven om hun verhaal aan de wereld te brengen. Of de focus nu ligt op patiënten, investeerders of het vinden van nieuwe teamleden: you can count on us!

Voor Biotech bedrijven:

Biotech websites en hun stakeholders

Een Biotech website is verre van een statisch gegeven. In tegendeel: een website leeft en groeit. In dat groeiproces zijn meerdere partijen betrokken die elk andere belangen, wensen en behoeften hebben. Root Agency is gewend om als webdevelopment & support al deze diensten te ondersteunen en hun belangen te vertalen naar een uitmuntende website.

Marketing & PR

De wereld van marketing & PR gaat snel, al zeker in een sector als biotechnologie. 

Ons development team werkt nauw met je team, of externe experts, samen om press releases en content updates to zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Ons doel: jou volledig ontzorgen vanaf het moment dat die nieuwe press release ready to launch is.

Voor onze Biotech klanten voorzien we support packages met extra snelle respons tijd. Zo ben je altijd verzekerd van het halen van je deadlines. Ook bij last-minute nieuws.

HR
De ideale kandidaten, die bevinden zich misschien al op je website zonder dat je het beseft. Om HR-diensten te ondersteunen voorzien we Biotech websites met een vacature module op maat.

We zorgen ervoor dat jouw toekomstige teamleden eenvoudig de geschikte career opportunity voor hen terugvinden op je website.

Bovendien maken we de vacature-pagina’s eenvoudig deelbaar op social media. Kopieer simpelweg de link van de vacature en de juiste titel, beschrijving en afbeelding verschijnen automatisch on de newsfeed.

We snappen dat het soms snel moet gaan binnen HR. Daarom zorgen we ervoor dat vacatures toevoegen snel kan in de vooropgestelde layout. Geef ons een seintje en we passen de jobs pagina van je Biotech website aan in een oogwenk.

IT
Als IT-director heb ook jij belangen bij de corporate website van je Biotech bedrijf. Je wil namelijk weten of alles strak beveiligd is, de performance van de website snel is en dat de mail server netjes z’n werk doet.

Als biotech webdevelopment agency werken we nauw samen met IT-directors en managers om de infrastructuur naar specifieke vereisten en wensen op te zetten en onderhouden.

Naast het developen en beheren van de website bieden we ook ondersteunende diensten zoals DNS-beheer.

Biotech Webdesign

Als Biotech startup, of gevestigde waarde op de beurs, wil je de juiste uitstraling. Een website op basis van een template past helemaal niet bij de luxe uistraling die jouw bedrijf verdient.

Root Agency is al jaren gespecialiseerd in het maken van websiteontwerpen op maat. We starten vanaf een compleet leeg canvas. Vertel ons jouw verhaal, wie jouw doelgroep is en wat je ambities zijn en onze ontwerpers toveren het lege canvas om tot jouw toekomstige website.

Onze Biotech Webdesigns leveren we aan in Adobe XD. Zo ervaar je het design alsof het al een echte website. In je browsers navigeer je door het ontwerp en geef je feedback zodat wij de fijne details helemaal naar jouw zin afwerken.

Biotech Webdevelopment

Onze webdevelopers toveren het webdesign op maat van jouw Biotech bedrijf om tot een technisch meesterwerk.

Tijdens het bouwen van de website hechten we alle belang aan performance, zoekmachineoptimalisatie en gebruiksvriendelijkheid.

Voor mobiele websitebezoekers gaan we de extra mile door je prachtige graphics om te bouwen tot responsieve web element.
Een goed voorbeeld hiervan zijn pipeline graphics. Op desktop, en soms tablet, gaat je pipeline graphic makkelijk leesbaar zijn. Maar op mobiel gaat het vaak mis. Daarom gebruiken we jouw pipeline graphic als basis voor een custom web element dat meeschaalt op basis van het device van je bezoekers.

Biotech Animaties

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. En een animatie: dat zijn heel wat beelden. Laat ons team van animatie experten jouw verhaal animeren en overtuig zo patiënten, investeerders en andere stakeholders van jouw biotechnologie.

We maakten reeds logo animaties voor onze biotech klanten, alsook volledige 3D animaties die tot op de schermen van de Nasdaq geraakte op Times Square.

Biotech Web Security

IT-Security is een hot topic. Steeds vaker lezen we in het nieuws dat zelfs overheden slachtoffer werden van hackers. Ook websites van kmo’s, en al zeker Biotech bedrijven, zijn het doelwit van hackers om gevoelige gegevens te stelen, of je server te gebruiken voor kwaadaardige doeleinden.

Zo ging onlangs één van onze Biotech klanten public op de NASDAQ. Binnen de 10 minuten waren er al 8000+ pogingen om in te breken in de website. En zo gaat dat non-stop door elke dag opnieuw. Een patroon dat we op meerdere websites zien.

Om te voorkomen dat hackers in jouw Biotech website inbreken passen we diverse security practices toe. Van strikte passwoorden, Multi-factor authentication en access management tot het afschermen van het beheerpaneel op basis van IP adres. Daarnaast passen we tal van security measures toe specfiiek voor webservers & WordPress websites (en die gaan we hier niet open en bloot online gooien 😉)
Kortom: We take security very seriously.

Met trots delen we dan ook mee dat in de 6+ jaren dat we actief zijn nog geen enkele website van onze klanten gehackt werd.

Biotech Web Support

Hoogdringende wijzigingen aan de content op je website? Een press release die pas last minute mag doorgestuurd worden om in te plannen op nieuws pagina? We weten perfect wat je bedoelt.

Bij Root Agency begrijpen we als de beste dat niet alles lang op voorhand kan ingepland worden. Al zeker in de spannende wereld van de Biotech waar goed, of slecht, nieuws uit een klein hoekje tevoorschijn kan komen.

Daarom bieden we Biotech bedrijven een unieke support door onder andere altijd standby te staan. Het is alsof je een development team in-house hebt dat volledig betrokken is met jouw bedrijf, en dat aan een fractie van de kost.

Onze support en periodieke maintenance gaan hand-in-hand. Achter de schermen houden we jouw biotech wekelijks website up-to-date. Zo zijn we steeds mee met de nieuwste software versies op je hosting, alsook de software waaruit je website bestaat. Al deze updates gebeuren op een aparte testserver. Zo blijft jouw biotech website ten alle tijden online, ook tijdens het updaten.

Een greep uit onze Biotech projecten