Krijg tot €4500 subsidie voor jouw meertalige website of webshop

Is jouw bedrijf een kmo die gelegen is in Vlaanderen? Handel je internationaal, of heb je de ambities om over de landsgrenzen heen te gaan? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Flanders Investment & Trade voorziet namelijk een subsidie die oploopt tot €4500 voor Vlaamse kmo’s die een nieuwe meertalige website, of webshop, laten maken. De details over die subsidie lees je verder op deze pagina.

Welke bedrijven komen in aanmerking voor de subsidie voor meertalige websites en webshops?

Deze subsidie dient voor Vlaamse bedrijven met minder dan 250 werknemers. Daarbij mag je niet meer dan 50 miljoen euro aan jaaromzet hebben en je balanstotaal mag maximaal 43 miljoen euro bedragen.

Naast KMO’s komen ook ondernemersorganisaties en kamers van koophandel in aanmerking voor de subsidie. Een belangrijke voorwaarde voor het toekennen van de subsidie is de toegevoegde waarde voor Vlaanderen, met name het creëren van werkgelegenheid.

We vatten de voorwaarden kort voor je samen:

  • Je handelt internationaal, of wilt met deze nieuwe website beginnen aan je internationalisering
  • Je laat een meertalige website bouwen (het ‘bouwen’ aspect is heel belangrijk. De subsidie dient niet voor zuiver vertaalwerk.)
  • Je nieuwe website moet gebouwd worden door een externe partij, zoals bijvoorbeeld onze agency
  • Je bedrijf is een kmo volgens Europese normen (zie de paragraaf hierboven)
  • Je exploitatiezetel ligt in het Vlaams Gewest
  • Je dient het FIT (Flanders Investment & Trade) logo op je website toe te voegen, in de footer bijvoorbeeld

Hoeveel subsidie kan ik bekomen voor het laten maken van een meertalige website of webshop?

Doorgaans spreekt FIT over een tegemoetkoming van € 3000 voor ieder bedrijf dat in aanmerking komt. Indien je sinds 2005 minder dan 4 subsidies hebt gekregen via het FIT, kan dit bedrag toenemen tot € 4500.

Het forfaitaire bedrag van €3000, of €4500, moet daarnaast de enige subsidie zijn die je krijgt voor het laten maken van je nieuwe website. Je kan dus niet gaan double dippen en verschillende subsidies gaan combineren.

Hoe vraag ik de subsidie voor mijn meertalige website of webshop aan?

Om je aanvraag in te dienen kan je terecht op de portaalsite van FIT. Eens ingediend behandeld het FIT je aanvraag binnen de 60 dagen. Binnen 6 maand na goedkeuring van de subsidie krijg je het forfaitaire bedrag uitbetaald.

Belangrijk is dat je de premie online aanvraagt, en dat ten laatste 7 dagen vooraleer een externe partij aan de slag gaat met je meertalige website. Voor meer details kan je steeds terecht op de officiële website van Flanders Investment & Trade.

Hou tijdens het aanvragen alvast een kostenraming of de offerte voor je nieuwe website bij de hand. Je dient natuurlijk bewijsstukken op te laden. Graag weten welke investering jouw gloednieuwe website vereist? En daar ineens een bijhorende offerte bij? Vul het formulier op deze pagina in of ga naar onze contactpagina.

Bij wie kan ik terecht om zo’n meertalige website te laten maken?

Ieder extern agency dat in staat is om jouw meertalige wensen te vervullen mag deze opdracht vervullen. Ook bij Root Agency staan we je graag bij met meertalige communicatie. De meerderheid van onze gerealiseerd websites zijn namelijk meertalig. Daarnaast ondersteunen we ook heel wat bedrijven met hun social media in het Nederlands, Frans en Engels. Neem zeker een kijkje bij onze gerealiseerde projecten als je op zoek bent naar inspiratie: https://rootagency.be/nl/projecten/ 

Wil je horen hoe we tewerk gaan of wil je een concrete offerte? Contacteer ons vrijblijvend via ons contactformulier: https://rootagency.be/nl/contact/