Democo Group – Domeinnaam & Hosting Migratie

Migratie van domeinnamen & hostingpakketten van verschillende platformen naar Combell zonder downtime

Klant: Democo Group
Sector:
Wat we deden Webdevelopment

De Klant

Democo Group is een groep van 7 verticaal geïntegreerde bedrijven die alle nodige kennis en expertise in huis hebben om bouwprojecten van A tot Z te ontwikkelen, te bouwen, af te werken en te onderhouden. In 40 jaar tijd hebben ze zich ontwikkeld tot een echte referentie op de Belgische markt. Met zelfs uitbreiding naar de Portugese en Poolse markt.

De Uitdaging

De Democo Group werkt voortdurend aan betere IT security. Het IT-team houdt de medewerkers alert voor phishing en andere kwaadaardige praktijken. Allemaal terwijl je een

In 2020 wilden ze hun web security verbeteren. In de loop der jaren kochten verschillende afdelingen domeinnamen en sloten deals voor webhosting. Aangezien er geen specifieke persoon was die webhosting, domeinnamen en web security beheerde, waren al deze zaken verspreid over meerdere platformen & leveranciers. Het ontbrak ook aan een duidelijk overzicht van alle verschillende domeinen. Iets wat het IT-team zo snel mogelijk wilde veranderen, met minimaal tot geen downtime voor de verschillende bedrijfseenheden.

Onze Oplossing

Samen met het IT-team maakten we een volledige inventaris van elke domeinnaam, DNS-instellingen, actieve hostingpakketten en ook welke partijen toegang hadden tot elk item op deze lijst.

We hebben eerst abonnementen voor domeinnamen & hosting die niet langer nodig waren verwijderd of beëindigd. Ten tweede hebben we alle domeinnamen verhuisd die nog geregistreerd waren door externe partijen zoals agencies. En tot slot centraliseerden we elke domeinnaam en elk hostingpakket in Combell. Via een vlotte migratie van websites die elders werden gehost vermeden we downtime van de verschillende websites met vastgoedprojecten.

Het Resultaat

Vandaag worden alle domeinnamen en hostingpakketten beheerd vanuit één Combell-dashboard. Gebruikersaccounts beheert het IT-team binnen dit Combell dashboard. Zo krijgt elke (externe) partij slechts toegang tot de instellingen die ze echt nodig hebben. Dit leidt tot eenvoudiger IT-beheer, minder administratief werk en een veel betere beveiliging.

Bezoek hun website: https://democogroup.com