Dierenasiel Tienen – Een diervriendelijke website met donatieplatform

Webdevelopment steun voor een goed doel dat nauw aan ons hart ligt

Klant: Dierenasiel Tienen
Sector: Cultural
Wat we deden Webdesign | Webdevelopment

De Klant

De VZW Dierenasiel Tienen zet zich al meer dan 20 jaar ‘met vacht en ziel’ in voor dierenwelzijn in de regio Tienen. Op hun locatie in de Viaductstraat vangen ze momenteel zowel honden als katten op. Hierbij geven ze natuurlijk elke dag opnieuw alle aandacht aan hun welzijn.

Maar hun missie gaat veel verder dan enkel opvangen. Ze willen ook ons steentje bijdrage aan alles wat met dierenwelzijn te maken heeft in onze regio. Dat betekent mensen in raad en daad bijstaan bij hun vragen, samenwerken met de verschillende politiezones, projecten  voor zwerfkatten-sterilisaties coördineren samen met gemeenten,…

De Uitdaging

Het Dierenasiel Tienen had al lange tijd een website, gemaakt door één van hun vrijwilligers. Root Agency hostte deze website al enkele jaren. Het was dus hoog tijd voor een opfrisbeurt.

Inhoudelijk kon de website grotendeels hetzelfde blijven. Grafisch was er wel wat werk aan de winkel. Daarnaast had het team van het dierenasiel nog een bijkomende vraag. Was het mogelijk om mensen online giften te laten doen?

Onze Oplossing

De vorige website van het dierenasiel draaide al op WordPress, onze go-to CMS. Gemakkelijk voor ons om verder te werken op de bestaande content dus!

We integreerden ons WordPress thema en creëerden hiermee een volledig nieuwe, en modernere, stijl voor de website. Alle pagina’s moesten eraan geloven. De focus die legden we in de layout meer op vrijwilligers en hoe mensen het dierenasiel kunnen steunen.

Het contactformulier zit boordevol regels en past zich aan naargelang de vraag van de websitebezoeker.

Als kers op de taart combineerden we WooCommerce en Mollie Payments om ervoor te zorgen dat het dierenasiel vanaf nu online giften kan ontvangen. Mensen die willen kiezen waarvoor ze het dierenasiel willen steunen, en of ze dit eenmalig of op maandelijkse basis willen doen. De betalingen gebeuren net als in een webshop, volledig online en geautomatiseerd. Wilt een dierenvriend maandelijks steunen? Dan heeft hij of zij de keuze om een domiciliëring op te starten tijdens de checkout.

Zoals altijd besteedden we de nodige aandacht aan security en de GDPR. De website is voorzien van een firewall, regelmatige malware scans, meerdere backups per dag en een cookie module.

Het Resultaat

De vernieuwde website werd warm onthaald door zowel het team van het Dierenasiel Tienen, als het grote publiek.

Allerhande dierenvrienden waren voltallig aanwezig op de website. We keken met plezier toe hoe in de eerste maand alvast tientallen giften binnenstroomden. Een mooie mix van eenmalige giften en maandelijkse giften voor het welzijn van onze geliefde viervoeters.

Bezoek hun website: https://dierenasiel-tienen.be/