Reshape Studio – Leads voor personal training aan €6,57 per lead

Het creëren van een constante stroom van leads voor een personal training bedrijf met behulp van SEO, SEA en Facebook Ads

Klant: Reshape Studio
Sector: Fitness & Health

De Klant

Reshape Studio, vroeger bekend als Fitphysicz, is een personal training gym die zich richt op gegarandeerde resultaten en een no-nonsense aanpak. Het is de perfecte plek voor mensen met een drukke carrière die het moeilijk vinden om een goed evenwicht te vinden tussen werk, gezin en gezondheid. Reshape Studio’s beschikt over een team van personal trainers, elk met hun eigen specialiteit. Of je nu wilt afvallen, meer spieren en kracht wilt of voedingsadvies nodig hebt: bij Reshape Studio hebben ze de juiste personal trainer voor jouw doelen.

De Uitdaging

Sven, de eigenaar van Reshape Studio, had zijn website zelf gemaakt. Hoewel hij zijn website goed had opgezet, bleven de leads weg. Wetende dat er nog veel meer potentieel onbenut bleef, nam Sven contact op met Root Agency. Hij zocht advies om zijn website te verbeteren, meer verkeer te genereren en andere kanalen te vinden voor het genereren van leads.

Onze Oplossing

Sven schreef ook zelf de teksten op z’n website. Elke tekst was aangenaam om te lezen. Maar er ontbrak één belangrijk onderdeel: een goed zoekwoordonderzoek. Dat was onze eerste stap. We deden een gedetailleerd keyword research voor de regio van Reshape Studio. We hielden rekening met het zoekvolume en de concurrentie op zoekwoorden en pasten de website copywriting aan. Door de teksten, titels en metabeschrijvingen te herschrijven en er deze specifieke zoekwoorden in op te nemen, kwam de website van Reshape Studio binnen enkele weken in de top 3 van de zoekresultaten te staan.

Vervolgens gebruikten we dit trefwoordenonderzoek om een Google Ads-campagne op te zetten. Door gebruik te maken van SKAG’s (Single Keyword Ad Groups) creëerden we hyper gepersonaliseerde advertenties voor elk keyword waar Reshape Studio op bood. Door zowel SEO als SEA te combineren begon de website van Reshape Studio meteen op een consistente basis leads binnen te brengen, terwijl we wachtten tot de website topposities in de zoekmachines zou bereiken voor de door ons gekozen zoekwoorden in de regio.

Zoekresultaten zijn een geweldige manier om mensen op uw website te krijgen die al op zoek zijn naar uw dienst. Maar lokaal zoekverkeer is beperkt. Nadat we de website van Reshape Studio en Google Ads campagnes optimaliseerden, keken we richting Facebook-campagnes.
Via Facebook Ads richtten ons zowel op vrouwen als mannen. Elke advertentie gericht op doelen die zij zouden kunnen hebben (gewichtsverlies, spiertoename, je fitter voelen, gezonder zijn). We deden een reeks A/B tests op doelgroepen, afbeeldingen, copywriting, titels en verschillende landingspagina’s. Uiteindelijk vonden we dat Facebook Lead Ad Forms het beste presteerden voor Reshape Studio. Door een gratis consult aan te bieden ter waarde van €80 haalden we mensen over de streep om hun contactgegevens achter te laten. Daarna kon Sven deze mensen opbellen voor een eerste consult in de gym.

Het Resultaat

Sven, de eigenaar van Reshape Studio, is net als Root Agency: no nonsense en resultaatgericht. Daarom waren onze belangrijkste KPI’s gemakkelijk te kiezen:

  • totaal aantal leads
  • kosten per lead
  • totaal uitgegeven budget

En dit zijn enkele belangrijke resultaten die we in de eerste 6 maanden hebben bereikt:

✅ 169 leads

✅ €6,57 per lead

Bezoek hun website: https://reshapestudio.be