Luminus Solutions – Een website in 3 talen voor een energiebedrijf

Een bedrijfswebsite in 3 talen, gemakkelijk te beheren door het marketingteam

Klant: Luminus
Sector: Industrial & Manufacturing
Wat we deden Webdesign | Webdevelopment

De Klant

Het Luminus Solutions dat we vandaag kennen is een fusie van Luminus Solutions en VMI Engineering & Contracting (Vanparijs Engineers). Zij bundelden hun krachten tot één sterk merk. Samen combineren ze 25 jaar expertise op het gebied van WKK en ononderbroken stroomvoorziening met innovatieve energieoplossingen voor gebouwen en de industrie.
Hun missie: energie besparen, beschermen en beheren.

De Uitdaging

Toen Luminus Solutions & Vanparijs Engineers ons benaderden was de fusie al in volle gang. Op dat moment hadden beide bedrijven al hun eigen website. Vanparijs Engineers had een volledig eigen website, terwijl Luminus Solutions onderdeel was van de corporate Luminus website.

Beide bedrijven hadden echter een centrale plaats nodig om nieuws te publiceren van zodra de fusie achter de rug was. Snel een oplossing bedenken was dus de boodschap!

Onze Oplossing

Aangezien beide bedrijven al gefuseerd waren tot “Luminus Solutions” was het eerste wat we deden het opzetten van een one-page website in het Engels, Frans en Nederlands. Deze one-pager bevatte de nieuwsartikels over de fusie, contactgegevens van beide bedrijven en diende deels als portaal naar de afzonderlijke websites.

Voor de bedrijfswebsite besloten we om deze in WordPress te bouwen, met vertalingen die worden aangedreven door WPML. We kozen WordPress voor Luminus Solutions omdat het een eenvoudig te beheren CMS is dat vele integraties mogelijk maakt.

We ontwierpen de website volledig op maat in Adobe XD. In plaats van statische PDF’s kon Luminus Solutions door het ontwerp klikken en navigeren alsof het een echte website was. Dit maakt het gemakkelijker om de functionaliteit, het ontwerp en de flow door de website beter te begrijpen.

Vervolgens bouwden we het ontwerp uit tot een werkende website, waarbij we rekening hielden met responsiviteit en SEO-optimalisatie. Om het beheer van de website voor het Luminus Solutions marketing team zo soepel mogelijk te laten verlopen, schreven we CSS, de ontwerpcode, voor alle elementen op de website. Vervolgens hebben we de website uitgerust met een visual builder, zodat het marketingteam gemakkelijk lay-outs van pagina’s kan wijzigen en nieuwe elementen kan toevoegen. Voor de nieuws- en projectenpagina’s hebben we dynamische sjablonen gebouwd. Het enige wat het marketingteam hoeft te doen om deze pagina’s aan te maken, is hun tekst in voorgedefinieerde velden plakken. Daarna bouwt de website zelf deze pagina’s op in de vooraf gedefineerde layout.

Het Resultaat

De websites van Luminus Solutions en Vanparijs Engineers zijn nu samengevoegd tot één website. Dit alles met een consistent design, maar met de mogelijkheid de lay-out van de hoofdpagina’s flexibel te wijzigen, en nieuws en nieuwe projecten op een eenvoudige manier toe te voegen Het marketing team heeft volledige controle over elk element op de website. Ze zijn vrij om de lay-out van websitepagina’s aan te passen, en kunnen gemakkelijk nieuws en nieuwe realisaties toevoegen.

Het up-to-date houden van de website in 3 talen werd een gestroomlijnd proces, dankzij de ingebouwde DeepL integratie die automatische vertalingen voorziet.

 

Bezoek hun website: https://luminussolutions.be