Bierolade – 840 webshop orders in het 1ste jaar

Een complete branding & meertalige webshop die 840 bestellingen opbracht in het eerste jaar

Klant: Bierolade
Sector: Food & Drinks

De Klant

Bierolade is een uniek concept waarbij Werner Callebaut mensen de geheimen van bier en chocolade laat beleven via leuke workshops, bierproefwandelingen, lezingen, …
Bierolade organiseert interessante en gezellige proeverijen voor iedereen : leuke teambuildings en vernieuwende evenementen voor bedrijven, verrassende workshops voor clubs en verenigingen, gezellige familieworkshops, leuke vrijgezellenfeesten, …
In 2020 verschoof de focus naar online teambuildings in de vorm van bier- en chocoladeproeverijen.

Werner Callebaut Bierolade

De Uitdaging

Bierolade is, en blijft, een van de allereerste klanten van Root Agency. Vanaf het begin hebben wij de branding, het grafisch ontwerp en de websites voor Bierolade verzorgd. Naargelang dat Bierolade groeide breidden we die 3 pijlers systematisch uit. Doorheen de jaren werd de branding herzien, en groeide de website uit van een eenvoudige onepager tot een SEO geoptimaliseerde business website in 3 talen (Nederlands, Engels & Frans).

In 2020 verschoven teambuildings en evenementen naar de online wereld. Bierolade schakelde snel en sprong mee op deze trend. Werner besloot om bier- en chocoladeproeverijen aan te bieden aan professionele klanten in de vorm van teambuildings. Om dit te ondersteunen had hij hulp nodig bij het selecteren van de juiste technologieën om online sessies te houden. Alsook ook een manier om klanten hun bier- en chocoladepakketten te laten bestellen om thuis te proeven.

Onze Oplossing

Ons idee om deze bestellingen te helpen beheren was om de huidige Bierolade website uit te breiden tot een webshop. Op die manier zou Werner een centrale plaats hebben om bestellingen en producten te beheren en betalingen te aanvaarden.
Het toevoegen van een webshop aan de Bierolade website verliep relatief vlot, aangezien de website in WordPress is gebouwd. Wat het geheel makkelijk uitbreidbaar maakt. We hielpen Werner met het toevoegen van de webshop binnen zijn meertalige website. En door hem te begeleiden in het beheer & de administratie in de webshop.

Het Resultaat

Met meer dan 840 bestellingen in het eerste jaar was de toevoeging van een webshop een groot succes! Bierolade gaf tientallen online teambuildingevenementen, waarbij deelnemers online hun persoonlijke bier- en chocoladeproefdozen bestelden. Een win-win situatie voor iedereen. Klanten hadden een makkelijke manier om te bestellen. En Werner, die bespaarde ontelbare uren op de administratie door bestellingen, betalingen & verzendingen via de webshop te verwerken.

Vandaag fungeert de website ook nog steeds als Werners SEO geoptimaliseerde bedrijfswebsite. De SEO geoptimaliseerde pagina’s verschijnen hoog in Google in zowel Nederlands, Engels en Frans. Diverse tools zoals contactformulieren, boekingsformulieren & PDF downloads zijn eenvoudig raadpleegbaar en zorgen voor de nodige conversie van professionele klanten.

Bezoek hun website: https://bierolade.be/