Pincho – €4,75 per reservatie voor een horecazaak

Meer reservaties voor een restaurant via Facebook advertenties

Klant: Pincho Tienen
Sector: Food & Drinks

De Klant

Pincho, onderdeel van Barbecuechef/The Chef, was een pop-up restaurant in Tienen dat geopend was in 2018 en 2019. Mensen genoten hier van lekkere pinchos en tapas in een warme Spaanse sfeer.

De Uitdaging

Een horecazaak runnen is meer dan een full-time bezigheid. Als daar nog eens het beheren van social media bijkomt durven de dagen heel kort worden.Je moet op ideeën komen, teksten schrijven, afbeeldingen maken, …

Dat wist ook Jan van het tapas en pinchos restaurant Pincho in Tienen. Na een goeie meeting tijdens de lunch mochten we aan de slag gaan met de Facebook advertenties van Pincho.

Onze Oplossing

Via slimme Facebook advertenties zorgen we op continue basis voor meer reservaties.

Pincho zelf hoefde ons enkel foto’s te bezorgen van het restaurant en hun gerechten. Alle instellingen en teksten van de Facebook advertenties stelden wij voor Pincho in. Op regelmatige basis analyseren we de Facebook advertenties en optimaliseren we ze waar nodig.

Om al het potentieel uit Facebook te halen doen we aan remarketing. Dat doen we door websitebezoekers en mensen die interactie hebben gehad met de Facebook pagina van Pincho opnieuw te gaan bereiken via gerichte, gepromote berichten.

Nog een voordeel van Facebook advertenties in de horeca: de levensduur van het bericht. Waar een bericht dat je zelf op je pagina plaatst na een dag (of 2 als je geluk hebt) volledig verdwenen is, kan een advertentie langere tijd meegaan. Daarnaast zijn al de resultaten meetbaar: hoeveel mensen hebben de advertentie gezien? Hoeveel mensen klikten op de advertentie? En het belangrijkste: hoeveel reservaties heeft de Facebook campagne jou opgeleverd?

Het Resultaat

De resultaten voor Pincho houden we short and sweet:

  • Reservaties via Facebookadvertenties voor €4,75/reservatie (je leest het goed: dat is per reservatie! Niet per klant)
Bezoek hun website: https://www.tonytexas.com/