Pincho – €4,75 per reservatie voor een horecazaak

Meer reservaties voor een restaurant via Facebook advertenties

Klant: Pincho Tienen
Sector: Food & Drinks

Een horecazaak runnen is meer dan een full-time bezigheid. Als daar nog eens het beheren van social media bijkomt durven de dagen heel kort worden. Je moet op ideeën komen, teksten schrijven, afbeeldingen maken, … Dat wist ook Jan van het tapas en pinchos restaurant Pincho in Tienen. Na een goeie meeting tijdens de lunch mochten we aan de slag gaan met de Facebook advertenties van Pincho.

Facebook advertenties voor de horeca

Via slimme Facebook advertenties zorgen we op regelmatige basis voor reservaties.

Pincho zelf hoefde ons enkel foto’s te bezorgen van het restaurant en hun gerechten. Alle instellingen en teksten van de Facebook advertenties stelden wij voor hen in. Op regelmatige basis analyseren we de Facebook advertenties en optimaliseren we ze waar nodig.

Om al het potentieel uit Facebook te halen doen we aan remarketing. Dat doen we door websitebezoekers en mensen die interactie hebben gehad met de Facebook pagina van Pincho opnieuw te gaan bereiken via gerichte, gepromote berichten.

Nog een voordeel van Facebook advertenties in de horeca: de levensduur van het bericht. Waar een bericht dat je zelf op je pagina plaatst na een dag (of 2 als je geluk hebt) volledig verdwenen is, kan een advertentie langere tijd meegaan. Daarnaast zijn al de resultaten meetbaar: hoeveel mensen hebben de advertentie gezien? Hoeveel mensen klikten op de advertentie? En het belangrijkste: hoeveel reservaties heeft de Facebook campagne jou opgeleverd?

Seizoensgebonden acties op social media

Naast de vaste Facebook advertenties die doorheen het jaar voor reservaties zorgen, brainstormen we samen met Jan over leuke acties om mensen naar Pincho te lokken. Wanneer je hoofd vol zit met de dagdagelijkse verplichtingen van een horecazaak runnen, is zo’n extra paar hoofden handig om op frisse ideeën te komen.

Het Resultaat Voor Pincho

  • Minder kopzorgen in het beheer van de Facebookpagina
  • Reservaties via Facebookadvertenties voor €4,75/reservatie (je leest het goed: dat is per reservatie! Niet per klant)
  • Een extra paar hoofden die mee brainstormen over acties in het restaurant
Bezoek hun website: https://www.tonytexas.com/