VICO Therapeutics – Branding & Website voor een leider in RNA-modulatie

Creatie van een branding, geanimeerd logo en schaalbare website voor een gloednieuw biotechbedrijf dat genetische neurologische ziekten bij de bron behandelt

Klant: VICO Therapeutics
Sector: Pharma & Biotech

De Klant

VICO Therapeutics (Leiden, Nederland) behandelt genetische neurologische ziektes bij de bron. Ze zijn leaders op het gebied van RNA-modulatie met antisense oligonucleotiden gericht op genetische neurologische aandoeningen. Hun pipeline omvat VO659, dat momenteel wordt ontwikkeld voor meerdere polyglutamine aandoeningen, spinocerebellaire ataxie type 3 en type 1 en de ziekte van Huntington. VO659 richt zich op de CAG-repexpansie op een allelvoorkeurige manier, is omkeerbaar en voorbijgaand van aard en verandert de DNA-code niet.

VICO Therapeutics is actief sinds eind 2019. Hun public-facing website lanceerden we begin 2020.

De Uitdaging

VICO Therapeutics benaderde ons eind 2019. Op dat moment richtten ze zich op de officiële lancering van hun bedrijf. Parallel aan het papierwerk zochten ze een agency om aan hun branding & website te werken. Om zo klaar te zijn om publiekelijk te lanceren van zodra ze hun oprichting & press release klaar hadden.

Het VICO-team had al een logo klaar. Aangezien hun team al grote fan was van dit logo, besloten we om dicht bij de oorspronkelijke look & feel te blijven en alleen het ontwerp errond aan te passen en te experimenteren met verschillende lettertypen en kleuren.

Onze Oplossing

Op basis van het oorspronkelijke logo creëerden een merk met bijpassende typografie en kleuren. We voorzagen VICO Therapeutics van visitekaartjes, e-mailhandtekeningen, letterheads, banners voor sociale media, PowerPoint-templates en een geanimeerd logo.

Voor hun website besloten we ons vertrouwde CMS te gebruiken: WordPress. Vanwege de flexibiliteit en het mogelijkheid om met een bedrijf mee te groeien, was het de perfecte match voor de toekomstige website van VICO. Door WordPress up-to-date te houden en onze beveiligingsaanpak te implementeren, blijft de website van VICO TX veilig voor kwaadwillende gebruikers en hackpogingen.

Het Resultaat

Sinds 2020 beheren we de website van VICO TX. Op het moment van schrijven is de website bezocht door meer dan 50.000 unieke gebruikers. We staan altijd klaar voor de verzoeken die het VICO-team heeft, zoals het toevoegen van persberichten aan hun website of het uitbreiden van hun carrièrepagina om makkelijker vacatures toe te voegen.

In de loop der jaren hebben we de huisstijl van VICO meerdere keren aangepast en het team tijdens hun groeiperiodes voorzien van nieuwe e-mailhandtekeningen en visitekaartjes.

Pipelines zijn een belangrijk onderdeel van elke biotech website. We hebben extra aandacht besteed aan de pipeline van VICO door deze volledig responsive te maken. Op desktop zien hun websitebezoekers de klassieke pipeline die de meesten onder ons gewend zijn. Op mobiele apparaten splits deze pipeline in meerdere kleinere pijplijnen, zodat het eenvoudig is om elk product van VICO TX en de voortgang ervan te interpreteren.

Bezoek hun website: https://vicotx.com/